Het Kunstcentrum presenteert de Nederlandse Vereniging van Zeeschilders

PERSBERICHT - Het Kunstcentrum presenteert de Nederlandse Vereniging van Zeeschilders

Zaanstad - In het kader van SAIL 2015 en Stad aan de Zaan presenteert Het Kunstcentrum van 22 augustus t/m 26 september in Taets Gallery en Het Kunstcentrum het werk van de Nederlandse Vereniging van Zeeschilders.

Pauline Bakker, Winnifred Bastian, Katinka Krijgsman, Leentje Linders, Edith Madou, Peter de Rijcke, Louis Swagerman, Erik Tierolf, Ellen van Toor en Cees Vegh zijn stuk voor stuk mannen en vrouwen van het water, de lucht, de wind. Kunstenaars met passie voor de zee en het vak.

De feestelijke opening zal plaatsvinden in Taets Gallery aan de Hemkade in Zaandam op 22 augustus om 18:00 uur. Wouter Hakhoff (o.a. van de Kift) zorgt tijdens de opening voor een muzikale improvisatie aan de hand van de geëxposeerde kunstwerken.

Naast deze tentoonstelling zullen vier kunstenaars tijdens SAIL In de parade van de Tall Ships live gaan vastleggen. Jascha Cavia, Marjolein Menke, Frans Bianchi en Peter de Rijcke zullen op woensdag 19 augustus een artistieke opname maken van deze happening. Alle vier op hun eigen karakteristieke wijze en in hun eigen stijl. Deze werken zullen half september worden toegevoegd aan de tentoonstelling van de Nederlandse Vereniging van Zeeschilders in Taets en Het Kunstcentrum.