Spectaculaire viering van 70 jaar leven in vrijheid


Gemeente Ede Gld., 20150709 -- Op zaterdag 22 augustus vindt onder de naam “Wings of Freedom” een fantastische vliegshow plaats in Ede langs Rijksweg N224 ter hoogte van De Kade.

Op het voor één dag ingerichte vliegveld langs de N224 starten en landen tientallen vliegtuigen, vinden geweldige demonstraties met historische vliegmachines en een Apache helikopter plaats. Daarbij wordt een militair vliegkamp uit de tweede Wereldoorlog nagebootst, compleet met tanks en andere oude militaire voertuigen. 

De organisatie is in handen van de stichting JHMA (Jan Hilgers Memorial Airshow) welke 5 jaar geleden een prachtige herdenkingsshow organiseerde naar aanleiding van het feit dat Jan Hilgers in Ede, 100 jaar geleden als eerste Nederlander met een gemotoriseerd vliegtuig in Nederland vloog. Deze show trok 42.000 bezoekers.

Bezoekers van “Wings of Freedom” kunnen zich vanaf 09.00 niet alleen vergapen aan tanks, motoren, oude auto’s van Keep them Roling, maar ook aan “static” opgestelde vliegtuigen, een geheel met oude legertenten ingericht terrein met 2e Wereldoorlog hospitaal. Door samenwerking met Landmacht en Luchtmacht is het mogelijk geworden dit evenement te organiseren.

Wings of Freedom start om 09.00 uur. De officiële opening vindt plaats om 12.30 uur in het bijzijn van Martin Schröder (oprichter Martinair), André Kuipers en de burgemeester van Ede Cees van der Knaap.
Toegangskaarten voor het evenement (tot 1 augustus tegen gereduceerd tarief) kunt u via de website bestellen.
Website:  www.vliegshowede.nl
Facebook:  www.facebook.com/vliegshowede
Twitter: @wof2015