Fototentoonstelling ‘Bewoners en Bewerkers van Buitenplaatsen’

Fototentoonstelling ‘Bewoners en Bewerkers van Buitenplaatsen’

Alkmaar, 30 juli 2015 – Vorig jaar werd de fototentoonstelling ‘Bewoners en Bewerkers van Buitenplaatsen’ voor het eerst getoond op Buitenplaats Leyduin. Fotograaf Kenneth Stamp reisde langs weelderige buitenplaatsen van Kennemerland. Hij fotografeerde bewoners en bewerkers van buitenplaatsen: gepassioneerde boswachters en huurders, ruige tuinders, kundige jagers en trotse nonnen. De tentoonstelling reist dit jaar verder naar ISOO.nu in Beverwijk. Speciaal voor de doorreis wordt de tentoonstelling aangevuld met nieuw werk van onder meer Beeckestijn, Duin&Kruidberg, Assumburg en Akerendam. De feestelijke opening vindt plaats op 22 augustus. ‘Bewoners en Bewerkers van Buitenplaatsen’ is te bezichtigen van 23 augustus t/m 3 oktober 2015.

Kenneth Stamp

Kenneth Stamp (1957, Glasgow Schotland UK) studeerde fotografie in Londen. Begin jaren tachtig kwam hij naar Nederland. Zes jaar terug vestigde Kenneth Stamp zijn studio in het oude Postkantoor op het voormalig Eiland Wieringen. Hij maakte onder andere een serie portretten over de bewoners van de Wieringermeer en Wieringen. ‘Bewoners en Bewerkers van Buitenplaatsen’ is een grote solotentoonstelling van Kenneth Stamp. Meer informatie is te vinden op http://kennethstamp.com.

Historie buitenplaatsen in Kennemerland

Rijke Amsterdamse stedelingen leefden tussen 1600 en 1900 een intrigerend leven. Zij ontvluchtten de drukke, stinkende stad en trokken zich tijdens de lange zomer terug op hun buitenplaatsen. In hun gecreëerde lusthoven genoten de kooplieden van literatuur, poëzie, muziek en beeldende kunst.

Buitenplaatsen in Beeld

De tentoonstelling ‘Bewoners en Bewerkers van Buitenplaatsen’ is onderdeel van Buitenplaatsen in Beeld. De buitenplaatsen in Kennemerland staan hierbij als cultuurhistorische identiteit centraal. Met het programma maakt Cultuurcompagnie Noord-Holland buitenplaatsen zichtbaar, enthousiasmeert zij nieuwe partijen voor samenwerking en bevordert zij onderlinge samenhang door bestaande en nieuwe arrangementen en activiteiten op te nemen in een jaarprogrammering. Buitenplaatsen in Beeld wordt uitgevoerd in opdracht van provincie Noord-Holland. www.buitenplaatseninbeeld.nl.

Praktische informatie fototentoonstelling

De tentoonstelling ‘Bewoners en Bewerkers van Buitenplaatsen’ is van 23 augustus t/m 3 oktober te bezichtigen. Openingstijden zijn dinsdag- en donderdagavond tussen 20-22 uur. Zondag 23 augustus, zaterdag 29 augustus, zaterdag 26 september en zondag 3 oktober tussen 12-16 uur. Ook tijdens het Open Monumentendagweekend (12 en 13 september 2015) kunt u een kijkje komen nemen tussen 12-16 uur.

ISOO.nu is te vinden aan het Stationsplein 46 in Beverwijk – naast het gemeentehuis. Parkeren kan tegen betaling op het Stationsplein en anders gratis bij het gemeentehuis.