Mobiele data-explosie op KPN netwerk tijdens SAIL 2015

Tijdens SAIL 2015 heeft KPN een ware explosie aan dataverbruik waargenomen op het mobiele netwerk. Er werd in vijf dagen tijd ongeveer 4 keer meer mobiele data verbruikt dan normaal in Amsterdam. Het netwerk van KPN liet een piek zien in het mobiele dataverkeer tijdens de SAIL-In Parade afgelopen woensdag.

Speciaal voor de bezoekers en alle deelnemende boten had KPN twee extra grote communicatiemasten ingericht, zodat ook op het water communicatie werkte. Daarnaast werd de capaciteit van de mobiele 4G, 3G en 2G netwerken tijdelijk uitgebreid en bood KPN bezoekers aan SAIL Amsterdam 2015 over het gehele SAIL-gebied Free WiFi. Hiervoor werd 8 kilometer netwerkkabel aangelegd om de tachtig WiFi access points te kunnen inrichten.

Social Media

Ook verzorgde KPN tijdens SAIL een speciale Social Media boot van waaruit filmpjes, foto’s en impressies werden gedeeld door een speciale, gezamenlijke redactie van SAIL en KPN (zie hier een impressie). Dat er tijdens SAIL veel data werd verbruikt door de bezoekers, merkte ook de organisatie van SAIL. Lucette Bruinsma, hoofd communicatie van SAIL Amsterdam 2015: “In de eerste vier dagen hadden we ruim 45.000 tweets op de officiële #SAIL2015 met een bereik van ruim 150 miljoen impressies. Nemen we andere SAIL Amsterdam gerelateerde hashtags mee dan komen we op 85.000 tweets. Op Facebook realiseerden we in hele korte tijd een bereik van bijna 6 miljoen. Ook voor Instagram bleek SAIL een aansprekend onderwerp met ruim 36.000 posts.”