13 september Open Monumentendag


Op zondag 13 september is het Open Monumentendag in de gemeente Heumen. Tijdens deze dag openen verschillende bijzondere gebouwen hun deuren. Ook kunt u kennis maken met de mensen die erin wonen en werken. Ga erop uit en geniet van ons prachtige erfgoed.

Het landelijk thema is dit jaar: Kunst en Ambacht. Het Erfgoedplatform Heumen heeft ook dit jaar weer een bijzonder programma samengesteld. In alle kernen kunt u kennismaken met verschillende vormen van kunst en oude ambachten. Kunstenaars tonen hun beelden en schilderijen en u kunt ondermeer
de touwslager, glazenier en meubelmaker aan het werk zien. De molenaars laten hun wieken draaien en in de kerken is aandacht voor kunst en architectuur.

Programmaboekje

Dit is maar een kleine greep uit de meer dan vijftig programmaonderdelen. Het volledige programma kunt u vinden in het programmaboekje dat vanaf eind augustus bij verschillende locaties te verkrijgen is, waaronder:

* Bibliotheek in Malden
* Verenigingsgebouw De Terp in Heumen
* Drogisterij van Langen in Overasselt
* Dorpshuis Ons Huis in Nederasselt

Houdt u ook de website van het Erfgoedplatform in de gaten: www.erfgoedheumen.nl.

Inzet van vrijwilligers

De gemeente Heumen ondersteunt de Open Monumentendag van harte. Door de inzet van het Erfgoedplatform gemeente Heumen, deelnemers en talloze vrijwilligers die ons erfgoed koesteren, lukt het om in onze gemeente jaarlijks een Open Monumentendag te organiseren.

Een delegatie van het Erfgoedplatform overhandigt bij het Marishuis in Heumen het
programmaboekje 2015 aan wethouder Ellen de Swart