Doe mee met het Wijkhelden spel op de Toeristische Markt Deest


(24-08-2015) [IMG]

Op zondag 30 augustus is de 35e Toeristische markt in Deest. Op de Toeristische Markt worden niet alleen spullen verkocht, maar zijn ook Wijkhelden Wendy en Wouter aanwezig. Samen met kinderen spelen zij het spannende Wijkhelden spel.

Kinderen leren zich zo op een leuke en speelse manier bewust te worden van zwerfafval. We nodigen inwoners uit de regio van harte uit om ook deel te nemen aan het spel.

Wat doen Wijkhelden?

Wijkhelden zijn actief in bijna heel het verzorgingsgebied van Dar (Beuningen, Druten, Groesbeek, Heumen en Nijmegen) en houden samen hun buurt schoon. De kinderen in groepjes, onder begeleiding van een volwassene en volwassenen alleen of ook in groepen. Door regelmatig een schoonmaakronde te
lopen door de buurt, zorgen ze ervoor dat er zo weinig mogelijk zwerfafval ligt. Dit ziet er beter uit en zorgt er ook voor dat mensen minder snel nieuw afval weggooien in de openbare ruimte.

Een zakcentje voor de kinderen, materiaal en andere voordelen

Dar verzorgt alle benodigdheden (knijpers, speciale zwerfafvalzakken en veiligheidshesjes) voor de Wijkhelden. Kinderen uit groep 3 t/m 8 krijgen van de gemeente een zakcentje voor hun werk en leren ondertussen hoe het is om actief en betrokken te zijn bij de samenleving. Voor volwassenen is
het een eenvoudige manier om een waardevolle en direct zichtbare bijdrage te leveren aan een schone buurt.

Kom naar de Toeristische Markt en ontmoet Wijkhelden Wendy en Wouter en doe mee met het Wijkhelden spel

Meer informatie over Wijkhelden en/of aanmelden? Kijk op www.wijk-helden.nl.

Het project Wijkhelden is ook actief op Facebook en Twitter. Like de pagina op Facebook of volg Wijkhelden op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.