Fun en interactie in en om het gemeentehuis. Voor jong en oud - Nieu..


Geplaatst op maandag 24 augustus 2015

We komen allemaal wel eens bij de gemeente, voor bijvoorbeeld de verlenging van een paspoort of rijbewijs. Maar je krijgt niet zo vaak de kans om een kijkje achter de schermen te nemen. Nu wel: tijdens 24 uur Uden.

De gemeente Uden en de brandweer houden een Open Dag op zaterdag 5 september tijdens 24 uur Uden. Van 11.00 tot 15.00 uur ben je van harte welkom in en rondom het gemeentehuis.

Voor jong en oud

Draai aan het Rad van Fortuin in de Kavelwinkel en win leuke prijzen, praat mee over de ontwikkeling van Natuurgebied De Maashorst, bekijk de voertuigen van de gemeente en zie hoe Uden door de jaren heen is veranderd op de tentoongestelde luchtfoto's.

Natuurlijk heeft de gemeente ook aan haar jongste inwoners gedacht: zij kunnen de handen uit de mouwen steken bij het vetgave Klikkies Afvalspel of een eigen lintje (een echte onderscheiding) maken.

En er is nog veel meer!

Bezoek het BenW-cafe en ga in gesprek met onze collegeleden. Het Kantelhuis zal de gehele dag geopend zijn, daar vinden twee workshops plaats. Het Leercafe laat zien hoe je kleding kunt opleuken en Matters of the heart maakt de creativiteit in je los.

De brandweer heeft spuitspelletjes voor kinderen en je kunt de voertuigen van dichtbij bekijken. Maar je mag ook zelf een brandje blussen en ervaren hoe het is om door rook te lopen. En uiteraard zijn er spectaculaire demonstraties.