Kopje erbij - de scholen zijn weer begonnen


De vakantie is bijna voorbij, de scholen starten op 31 augustus. Kinderen maken in de spits weer deel uit van het verkeer. Automobilisten, let op de jongere verkeersdeelnemers!

Steeds meer ouders kiezen ervoor om hun kind met de auto naar school te brengen. Vaak omdat ze bezorgd zijn om de veiligheid van hun kind. Voor de kinderen betekent dit dat er bij de schoolingang veel auto's, fietsen en taxibusjes tegelijkertijd aanwezig zijn. Zij raken het overzicht kwijt.
Een onveilige situatie ontstaat hierdoor gemakkelijk.
Een merkwaardige tegenstelling ontstaat: ouders kiezen voor de auto vanwege de veiligheid, maar de vele auto's zorgen juist voor meer onveiligheid.

Campagne Kopje erbij

De komende 3 weken letten scholen extra op de veiligheid van fietsers op de schoolroutes. Ook bekijken ze het parkeergedrag van ouders rondom de scholen. Op de invalswegen van onze gemeente komen spandoeken te hangen. Daarnaast beoordelen leerlingen dit jaar zelf het parkeergedrag in de
schoolomgeving. Ze delen waardeerkaarten uit met daarop hun eigen naam.

Krijgt u een kaart?

U kunt uw gegevens op de kaart noteren. Als u de kaart terugstuurt naar de gemeente, maakt u kans op een gratis rijtraining.

Meer informatie?

Scholen, de gemeente en de provincie Noord-Brabant starten komende week met de verkeerscampagne Kopje erbij. Deze campagne is samen met ouders bedacht en uitgewerkt, binnen het project Brabants VerkeersveiligheidsLabel. Naast de basisscholen in de gemeente, neemt ook het Dongemond college, in
aangepaste vorm, deel aan de acties.

Kijk voor meer informatie over de actie Kopje erbij eens op

* www.nulverkeersdodenbrabant.nl
* www.vvn.nl