Burendag 2015


Zaterdag 26 september is het weer Burendag. Burendag bestaat dit jaar 10 jaar. Inmiddels vieren bijna 1 miljoen mensen Burendag. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Larikslaan2 brengt Burendag via de media onder de
aandacht en bij het Oranjefonds kunnen inwoners subsidie aanvragen voor buurtinitiatieven (www.burendag.nl). Voor activiteiten op burendag is geen vergunning van de gemeente meer nodig. Wel geven we enkele tips / aandachtspunten om uw activiteit op burendag veilig te laten verlopen.

Alleen van activiteiten waar u meer dan 100 bezoekers verwacht, wil de gemeente graag op de hoogte worden gesteld. Wij vragen u hierover contact op te nemen met de gemeente (mevrouw D. Albers, telefoon 14033).

* Zorg ervoor dat politie, brandweer en ambulance altijd vrije doorgang hebben. Neem contact op met de gemeente als het evenement plaatsvindt op de weg, het fietspad en/of een volledige parkeerplaats (mevrouw D. Albers)
* Breng na 23.00 uur muziek terug tot achtergrondmuziek en beeindig de festiviteit uiterlijk om 24.00 uur.
* Barbecue alleen in open lucht, ook niet onder tent of carport en zorg voor een blusmiddel (kan ook aangesloten tuinslang of een emmer water zijn)
* Heeft u dranghekken nodig (doorgaande wegen mogen niet worden afgezet), neem dan contact op met de heer G. Hak van de gemeente, telefoon 14033. De hekken moet u zelf halen en terugbrengen.
* Wilt u op uw plein of in uw straat iets veranderen of opknappen, bijvoorbeeld als het gaat om groenonderhoud, neem dan contact op met de gemeente, telefoon 14033.

En belangrijk voor een buurtinitiatief: zorg voor draagvlak bij uw buurtgenoten.