FOOD for SAIL brengt foodcluster bij elkaar


24 augustus 2015 - Nieuwsartikel

"Het foodcluster in Noord-Holland is enorm succesvol en daarmee van ongekend belang voor de regionale economie." Met deze woorden opende gedeputeerde Landbouw en Economie Jaap Bond het congres FOOD for SAIL op 20 augustus in Amsterdam.

Is samenwerken een voorwaarde om te ondernemen of een kans om betere resultaten te boeken? Hoe staat de foodsector ervoor op internationaal, nationaal en regionaal niveau? En wat is eigenlijk de toegevoegde waarde als bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden zich samen inzetten voor
innovatie, logistiek en nieuwe verdienmodellen? Daarover spraken tijdens deze food-bijeenkomst ruim 130 belangstellenden uit de voedselverwerkende industrie, transportsector, kennisinstellingen en overheid.

Gedeputeerde Jaap Bond opent het congres FOOD for SAIL

Gedeputeerde Jaap Bond opent het congres FOOD for SAIL

Belangrijkste conclusie is dat betere samenwerking tussen ondernemers, overheden, onderwijs, onderzoek en omgeving zal leiden tot nog meer innovatie en economische groei in het foodcluster.

Het congres werd georganiseerd door de provincie Noord-Holland, de gemeenten Amsterdam en Zaanstad, het Noordzeekanaalgebied, Amsterdam Airport Area en de Amsterdam Economic Board.

* Verslag congres Food for SAIL 20 augustus 2015 (pdf - 46,07 kb)







------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tweet
Deel