Kansen voor milieutechnologie in Liaoning, noordoost China

Gepubliceerd op: 24 augustus 2015 | Gewijzigd op: 24 augustus 2015

De provincie Liaoning in het noordoosten van China is van oudsher de 'heavy industrial base' van China. Liaoning werkt op dit moment hard om de milieuverontreiniging aan te pakken.

De regio heeft te kampen met zware verontreinigingsproblemen. Denk hierbij aan met zware metalen vervuilde grond in de regio Dalian. Fabrieken die hier stonden hebben jarenlang hun chemisch afval niet op de juiste manier verwerkt. Door aanpassingen in de milieuwetgeving en de implementatie hiervan, pakt de regio deze vervuiling nu aan.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Lokale overheden en bedrijven zijn hiervoor dringend op zoek naar samenwerking met buitenlandse experts die hoogwaardige milieuvriendelijke oplossingen kunnen leveren. Denk hierbij aan bodemsanering, oppervlakte- en afvalwaterzuivering, uitstootvermindering en industriele toepassing van schonere en energie-efficientere productie. Dit biedt kansen voor Nederlandse bedrijven in de milieutechnologie.

Netherlands Business Support Office

Nederlandse bedrijven verdienen hun geld voor een groot deel over de grens. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zet zich daarom actief in voor de belangen van Nederlandse bedrijven in het buitenland. Onder meer via het buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten en NBSO's. Zij kunnen voor u contacten leggen en op zoek gaan naar marktinformatie.