Vier buurtsportcooerdinatoren van start


Foto van wethouder Pleijsier die samenwerkingsspel speelt met leerlingen van CBS Het Balkon en de buurtsportcooerdinatoren

Wethouder Kees Pleijsier gaf 24 augustus 2015 het startsein voor de inzet van vier buurtsportcooerdinatoren in Maassluis. Zij gaan ervoor zorgen dat het werk van de combinatiefunctionarissen sport, buurtsportcoaches en sportbuurtwerkers meer met elkaar wordt 'verknoopt'.

Met als doel om kinderen meer te laten sporten en bewegen.

Spellen

Heel toepasselijk werd tijdens het startsein een spel gespeeld om te 'ontknopen' gevolgd door een samenwerkingsspel samen met leerlingen van CBS Het Balkon en de buurtsportcooerdinatoren zelf. Uiteraard speelde ook de wethouder enthousiast mee.

Op wijkniveau

Dit schooljaar zetten vier buurtsportcooerdinatoren zich in om op wijkniveau een op elkaar afgestemde sportaanpak te realiseren met de scholen als centraal punt. Vanuit hier kan vervolgens de link met sportverenigingen worden gelegd. Een aantal sportverenigingen is al betrokken bij de
combinatiefuncties sport.

Brede sportaanpak

Het streven is om, net zoals er bij het onderwijs meer scholen meedoen, meer sportverenigingen te laten profiteren van de Maassluis brede sportaanpak.

Foto van wethouder Pleijsier bij startsein buurtsportcooerdinatoren en van 'ontknopingsspel'