Wateroverlast op straat

Door de klimaatverandering worden in Nederland steeds meer hevige regenbuien verwacht. Het riool heeft verschillende taken, waaronder de afvoer van regenwater. Bij hevige regenneerslag kan het riool helemaal vol lopen en blijft er water op straat staan. Dat is niet erg; het water staat dan als het ware even in de file voor afvoer door het riool naar het oppervlaktewater en infiltratie in de bodem. Meestal is dat water binnen een uur weer weg. Maar hevige buien kunnen in sommige gevallen ook leiden tot schade en dat is ongewenst.

De gemeente Appingedam roept daarom haar inwoners op om tijdens hoosbuien alert te zijn op problemen in de openbare ruimte. Denk hierbij aan langdurig water op straat, losgeraakte putdeksels of ondergelopen tunnels.

Meld regenwateroverlast bij de gemeente

Helaas kunnen gemeente, brandweer en waterschap tijdens deze hevige hoosbuien niet alles volgen. Meldingen van inwoners zijn daarom belangrijk om overlast verder te beperken.

U kunt uw meldingen doorgeven op verschillende manieren. Een foto van de overlast met de locatie, de tijd en de duur van overlast helpt om de melding zo goed mogelijk in behandeling te nemen. Mede op basis van uw melding kan de gemeente beoordelen welke inmiddels getroffen rioleringsmaatregelen goed werken en waar nog extra maatregelen nodig zijn.

Meer informatie over melding wateroverlast op straat of zelf maatregelen nemen tegen wateroverlast is te lezen op deze website op de speciale pagina over water in de stad.