Wijk Noord over naar VANG


Het is zover! Waardlanden en de gemeente Leerdam gaan met ingang van maandag 31 augustus op een andere manier afval inzamelen in wijk Noord. We gaan over naar VANG, Van Afval Naar Grondstof. Een manier van inzamelen waarbij herbruikbaar afval zoals PMD (lege verpakkingen van plastic, blik
(metaal) en drankenkartons) papier en gft-afval bij u aan huis middels een minicontainer worden ingezameld. Voor restafval zijn op verschillende locaties ondergrondse containers geplaatst, waar u het afval kwijt kunt.

De containers voor het restafval vindt u in de Glasblazerstraat, Palissade (2 locaties), Bastion, Gerbrandylaan, Donjon, Valkenier en de Copierlaan.

Sticker

Waardlanden leegt de restafvalcontainer maandag 31 augustus nog een keer. De container krijgt direct daarna een wasbeurt en een oranje sticker op de voorkant van de container. Na het wassen is de container uitsluitend te gebruiken voor alle lege verpakkingen van plastic, blik (metaal) en
drankenkartons en dus niet meer bedoeld voor restafval. Afval wat na scheiden van plastic, blik/metaal drankenkartons, gft-afval, papier, textiel en glas overblijft, kunt u naar een van de nieuwe ondergrondse containers voor restafval brengen.

Heeft u vragen over de overgang Van Afval Naar Grondstof? Stel ze gerust via vang@waardlanden.nl of kom naar de Open Dag op 5 september!