Overijsselse jongeren in gesprek met provincie


Gepubliceerd op 26 augustus 2015

De georganiseerde Overijsselse jongeren gaven woensdagochtend 25 augustus tijdens de commissievergadering Bestuur en Financien van Provinciale Staten een toelichting op het coalitieakkoord `Overijssel Werkt', dat in mei werd gepresenteerd.
Volgens de jongeren mag de provincie jongeren meer betrekken op het gebied van openbaar vervoer, werkgelegenheid en leefbaarheid/noaberschap.

In gesprek

De Statenleden reageerden positief op de reactie van de jongeren en nodigden hen uit om verder te praten over o.a. openbaar vervoer en cultuur, waarmee de jongeren graag instemden.

Jongeren en techniek

Gedeputeerde Eddy van Hijum (Economie) gaat graag verder in gesprek met de jongeren om jongeren te interesseren voor een technische loopbaan; daar zijn namelijk veel vacatures, maar jongeren kiezen niet snel voor techniek.

Jongerenraad Overijssel

De jongeren zeiden het te waarderen dat de provincie zich sterk maakt voor de jongeren in Overijssel. De Jongerenraad Overijssel neemt een unieke plaats in in Overijssel: het is een politiek neutrale organisatie die al 15 jaar bestaat en gevraagd en ongevraagd advies geeft aan de Overijsselse
politiek.

Prinsjesfestival

Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten gaf aan trots te zijn op het feit dat de Jongerenraad Overijssel al 15 jaar bestaat en politiek neutraal is. "De afgelopen jaren heeft de raad adviezen gegeven over onder andere openbaar vervoer, techniek en duurzaamheid. Ook heeft de
Jongerenraad een rol op het Prinsjesfestival in Den Haag, dat voorafgaand aan Prinsjesdag plaatsvindt. Ze organiseren voor middelbare scholieren het evenement Democratie voor Beginners."

Samenwerking

In hun reactie op het coalitieakkoord heeft de Jongerenraad dit keer de samenwerking gezocht met de actieve politieke jongerenoganisaties in de provincie: CDJA IJsseldelta, JOVD Zwolle en Twente en PerspectieF Zwolle.

De Jonge Democraten waren ten tijde van het opstellen van de brief niet in de gelegenheid mee te werken, maar zijn wel betrokken bij de plannen.

Bekijk de toelichting van de Overijsselse jongeren

Bekijk de vergadering terug

Logo's verzamelde (politieke) jongerenorganisaties