Schieten op auto bij tankstation: tot 6 jaar geeist


26 augustus 2015 - Arrondissementsparket Noord-Holland

In de nieuwjaarsnacht werd een auto met daarin een man en twee vrouwen beschoten bij een tankstation langs de A8 bij Oostzaan. De bestuurder van een auto blokkeerde de auto van de slachtoffers, de bijrijder stapte uit en zou zeker vijf keer vanaf een meter of drie op de auto hebben geschoten.

Twee kogels raakten de auto van de slachtoffers, de ruit van de vrouwelijke bijrijder sneuvelde. De inzittenden hebben veel geluk gehad. De bestuurder van de beschoten auto wist met de auto te ontkomen.

Verdachten en slachtoffer kenden elkaar. De aanleiding van het schieten zou een ruzie eerder op de avond zijn geweest, bij een cafe in Zaandam. De verdachten uit Zaandam zouden een uur hebben staan wachten op het vertrek van het slachtoffer en hem toen hebben achtervolgd en klemgereden bij het
tankstation.

De officier eiste gisteren tegen de 22-jarige bestuurder van de auto en de even oude schutter celstraffen van respectievelijk 5 en 6 jaar wegens het medeplegen van poging tot moord. De bestuurder zou al langere tijd een conflict hebben gehad met het slachtoffer. Hij bestuurde volgens de
officier van justitie de auto en had daarmee een onmisbare rol in het faciliteren van het schieten. Na het schieten en een achtervolging door de politie liet hij de auto ergens achter en deed valse aangifte van diefstal.

In de auto van de schutter zaten vermoedelijk nog twee mensen op de achterbank. Het OM beslist later over hun eventuele vervolging. Bij het klemrijden bij het tankstation was ook nog een andere auto betrokken. Daarvan is echter niet achterhaald wie daarin zaten.

Deel dit op

*