Indicatie jeugdzorg


De gemeente is vanaf dit jaar verantwoordelijk voor bijna alle ondersteuning aan jeugdigen en hun ouders/verzorgers op het gebied van opvoed--en opgroeiproblematiek. Wij hebben als gemeente de plicht om u in 2015 uw huidige zorg te bieden. Het jaar 2015 is een overgangsjaar.

Hoelang uw kind in 2015 zorg ontvangt, hangt af van de geldigheidsduur van de indicatie of verwijzing. Het is belangrijk om te weten wat u moet doen als de indicatie afloopt.

Krijgt u nu jeugdhulp voor uw kind en uw gezin? Loopt uw indicatie in 2015 af?

Verloopt uw indicatie, maar bestaat uw hulpvraag nog steeds? Dan vindt altijd een gesprek met het Centrum voor Jeugd en Gezin Geertruidenberg (CJG) plaats. U moet zelf contact opnemen met het CJG. Wij adviseren u op tijd contact op te nemen met het CJG. Doe dit uiterlijk 10 weken voordat de
indicatie afloopt. Op deze manier heeft het CJG voldoende tijd om met u de zorgbehoefte van uw kind te bespreken.

Krijgt u nu jeugdhulp voor uw kind en uw gezin? Loopt uw indicatie of hulp door tot in 2016?

De indicatie die u heeft, blijft geldig tot en met 31 december 2015. Daarna is de indicatie niet meer geldig. Het CJG neemt in 2015 contact met u op. Ze bespreken met u de zorgbehoefte van uw kind na 31 december 2015.

Heeft u dit jaar jeugdhulp voor uw kind en uw gezin aangevraagd bij het CJG? Heeft u hiervoor een beschikking ontvangen?

U bent als ouder zelf verantwoordelijk om contact op te nemen met het CJG als u voortzetting van jeugdhulp wenst. Doe dit uiterlijk 10 weken voor de einddatum van de beschikking.

Het CJG Geertruidenberg is bereikbaar op tel. 0900-1621620.