Gebroken persleiding Fijnaart - inwoners: beperk uw waterverbruik


Geplaatst: 27-8-2015

Vannacht is er een persleiding van het riool in Fijnaart gesprongen. Dat betekent dat het afvalwater uit Fijnaart en Heijningen op dit moment niet afgevoerd kan worden naar de rioolwaterzuivering. De gemeente en het waterschap Brabantse Delta proberen de leiding zo snel mogelijk te herstellen.
De verwachting is dat deze reparatie tot morgen gaat duren.

Inwoners van Fijnaart en Heijningen merken zelf niets van de breuk in de leiding. Het waterschap en gemeente zijn nu bezig met noodvoorzieningen te plaatsen om het rioolstelsel leeg te pompen. Maar hoe meer water er nu nog het riool instroomt, hoe langer het leegpompen gaat duren, waarmee de
kans op overstorten van afvalwater in het milieu groter wordt. Dat willen we uiteraard voorkomen. Overstorten kan leiden tot stankoverlast en vervuiling van de sloten. De verwachting is dat de reparatie tot morgen gaat duren.

Tot die tijd worden de inwoners van Fijnaart en Heijningen verzocht om zo min mogelijk water te verbruiken. Wacht even met het gebruik van de wasmachine en de vaatwasmachine, stel douchen en een bad nemen als het kan even uit en laat de kraan niet onnodig lopen. U kunt wel gewoon naar het
toilet gaan.

Houdt de website van de gemeente en de sociale media in de gaten voor de laatste stand van zaken en als er ontwikkelingen zijn. Via dezelfde kanalen geven laten wij weten wanneer alles is opgelost.