Tour langs monumenten op Dag van de Herbestemming


27 augustus 2015 - Nieuwsartikel

Belangstellenden zijn van harte welkom op de Dag van de Herbestemming op vrijdag 11 september.

Op deze Dag wordt een tour gemaakt langs een aantal monumenten in Noord-Holland waar het thema herbestemming een rol speelt: De Hoeksteen in Uithoorn, Hoeve Overslot in Egmond aan den Hoef, Gebouw 320 op het Hembrugterrein in Zaandam en de Cultuurkoepel in Heiloo.

De Hoeksteen

De Hoeksteen

De tour start om 12.00 uur. Dan vertrekt een bus vanaf station Spaarnwoude naar Uithoorn (De Hoeksteen). Vervolgens gaat de route langs het Hembrugterrein (Zaandam), Hoeve Overslot (Egmond) en de Cultuurkoepel (Heiloo).

Interieur Gebouw 320

Interieur Gebouw 320

Aanmelden kan tot 1 september. De aanmelding is verplicht in verband met beperkte plaatsen in de bus: estherdewaard@cultuurcompagnie.nl.

Herbestemming NH gaat in opdracht van de provincie Noord-Holland met succes leegstand en verval van gebouwd erfgoed tegen. Herbestemming NH initieert de dialoog tussen eigenaren, experts, creatieven en bewoners over kansrijke nieuwe functies van leegstaande karakteristieke gebouwen in
Noord-Holland. Zowel het gebouw als het omringende gebied krijgen zo een nieuw impuls.

Hoeve Overslot - foto: Peter Saal

Hoeve Overslot - foto: Peter Saal



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tweet
Deel