Snelheidsovertreders aan de kant gezet


Snelheidsovertreders aan de kant gezet

Laatste update:
27-08-2015 | 11:48

Alkmaar - De politie heeft woensdagochtend en -avond een verkeerscontrole gehouden. Op de Helderseweg werden tussen 18.30 uur en 20.30 uur drie hardrijders aan de kant gezet.

De hoogste snelheid bedroeg 87 km per uur waar 50 km per uur is toegestaan. Bij het meten van de snelheid werd gebruik gemaakt van een lasergun en overtreders ontvingen ter plekke een bekeuring. Op de Berenkoog werd in de ochtend ook op snelheid gelet. Hier probeerde een snorfietser die te
snel reed aan een boete te ontkomen. De 17-jarige Alkmaarder negeerde het stopteken van de agenten maar werd even later alsnog aan de kant gezet bekeurd. De bestuurder, die betrapt werd met een snelheid van 52 km per uur, moet de scooter opnieuw laten keuren bij de RDW.
Brom en/of snorfiets opnieuw laten keuren
Brom- en snorfietsers zijn kwetsbare verkeersdeelnemers. Daarom controleert de politie regelmatig op veiligheidseisen. Als tijdens de veiligheidscontroles van de politie blijkt dat de constructiesnelheid te hoog is of het voertuig niet aan de technische eisen voldoet, maakt de politie een zgn.
`WOK-melding'. Dit houdt in dat de bromfiets opnieuw gekeurd moet worden. De kosten hiervan zijn voor de eigenaar.

Voor meer informatie over de WOK-melding, zie https://www.rdw.nl/Particulier/Paginas/Na-status-'wacht-op-keuren'-weer-de-weg-op-met-uw-bromfiets.aspx