Parkeren in parkeergarages fors toegenomen


27 augustus 2015

In de eerste helft van 2015 werden 40.000 meer auto's geparkeerd in de parkeergarages voor een bezoek aan het winkelcentrum dan vorig jaar in dezelfde periode. Het aantal mensen dat buiten op straat parkeerde bleef nagenoeg gelijk.

De toename in het hele vergunningengebied ligt op 6,5 % en in de centrumkern op 7,6 %.

De gemiddelde verblijfsduur in het winkelcentrum van iemand die in de parkeergarage parkeert is 72 minuten. Voor iemand die op straat parkeert is dat 44 minuten. Het aantal transacties om via de telefoon te betalen voor het parkeren op straat blijft toenemen. In juni lag dit percentage op 30 %
van het totaal aantal transacties op straat.

In november vorig jaar verlaagde de gemeente het tarief voor het parkeren in de parkeergarages. Momenteel heeft Spijkenisse een van de laagste parkeertarieven in Nederland van 1 euro per uur real time.

De verlaging is onderdeel van het totaalpakket aan maatregelen die de gemeente neemt om het bezoek aan het winkelcentrum te stimuleren.

Andere maatregelen zijn de invoering van een Bedrijven Investeringszone, het verbeteren van de vindbaarheid, duidelijke bewegwijzering in het naar het winkelcentrum en de invoering van WiFi.

Meer informatie
Voor meer informatie over het persbericht kunt u contact opnemen met Sandra Sumaiku.

Persbericht
Datum: 27 augustus 2015
Persbericht: 15/PB077