Man door het lint, tijdelijk opgesloten in politieauto


Man door het lint, tijdelijk opgesloten in politieauto

Laatste update:
27-08-2015 | 13:28

Woerden - Een 29-jarige Woerdenaar ging donderdagochtend 27 augustus volledig door het lint toen de politie hem wilde controleren. Pas onder dreiging van pepperspray slaagden de agenten erin hem te boeien.

Omstreeks 10.40 uur zagen agenten tijdens een surveillance op de Vossenschanslaan twee passagiers geruime tijd in een auto zitten. Pas na enige tijd kwam de bestuurder aanlopen en stapte in. Hij reageerde meteen agressief op de politie en weigerde mee te werken aan controle. Toen hij
vervolgens uitstapte en door het lint ging, werd hij aangehouden voor verstoring van de openbare orde. Ook hiertegen verzette de man zich.

Centrale vergrendeling

Nadat hij kon worden geboeid, werd hij achter in de politieauto gezet. Terwijl de agenten hun controle van de andere inzittenden voortzetten, bleef de aangehouden verdachte zich wild bewegen. Daarbij slaagde hij er onbedoeld in de centrale portiervergrendeling in werking te stellen. Omdat de
sleutels nog in de auto lagen, moesten de agenten enkele minuten wachten tot reservesleutels werden gebracht.

Nader onderzoek

Uiteindelijk kon de man - een bekende van de politie- worden overgebracht naar het politiebureau, waar hij werd ingesloten voor verhoor. Nader onderzoek moet uitwijzen hoe het kan dat de centrale portiervergrendeling in werking werd gesteld.