Maak kennis met gemeente en provincie met Overijssel doet mee!


Gepubliceerd op 27 augustus 2015

Commissaris van de Koning Ank Bijleveld Schouten tijdens een gastles bij studentenHoe is het om politiek actief te zijn in de provincie of in de gemeente? Wat doet een raadslid of Statenlid? Waar gaat een gemeente over, en de provincie, en het Rijk? En hoe worden beslissingen genomen? Voor
jongeren en volwassenen organiseert de provincie Overijssel, samen met een aantal gemeenten en het Haagse ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat, activiteiten om kennis te maken met de democratie.

Over Overijssel doet mee!

Via de geheel vernieuwde website www.overijsseldoetmee.nl kunnen inwoners (jong en oud) een keuze maken uit activiteiten zoals Democratiespelen (op gemeentehuis of provinciehuis), Statenspelen (op het provinciehuis), gastlessen en debatwedstrijden. Via de activiteiten krijgen ze informatie
over de gemeente en provincie en gaan ze in gesprek met politici. Ook kunnen ze via een spel in de huid kruipen van een politicus om zo te ervaren hoe politieke besluitvorming werkt.

Samenwerking

Het project bestaat sinds 2008 en inmiddels werkt de provincie in het project samen met ProDemos, 16 Overijsselse gemeenten, 40 opleidingen in Overijssel en de Jongerenraad Overijssel.

Jaarlijks worden met de activiteiten 4.500 inwoners bereikt.