Urine inzamelen bij Heineken Music Hall


Publicatiedatum : 24 augustus 2015

De plasinzamelingsactie tijdens SAIL is gewonnen door het Polderdak Zuidas. Dit project kreeg de meeste plasjes en wint daarmee kunstmest, gewonnen uit de ingezamelde urine.

De andere twee deelnemende projecten, Project WOW - Het plantagelab en de verticale schooltuin van de Sint-Janschool legden het af tegen het Polderdak. Wij willen ook hen bedanken voor hun deelname en veel succes wensen met de voortgang van hun project.

Plasinzamelingsactie SAIL 2

Het Polderdak

Het winnende project is een daktuin en waterberging in een, om Amsterdam niet alleen mooier, maar ook waterbestendiger te maken. Een dijk op het dak bepaalt wat er met overtollig water gebeurt: hergebruiken, laten staan of af laten vloeien. Zo biedt het project kansen voor de biodiversiteit,
kan het water gebruikt worden voor koeling en kunnen de energielasten van het gebouw flink afnemen.

5000 liter

Uiteindelijk hebben we 5000 liter opgehaald - minder dan we hadden verwacht. (De meeste mannen op SAIL bleken wat preuts en gaven de voorkeur aan gewone toiletten in plaats van open urinoirs.)
Van de verzamelde urine wordt kunstmest gemaakt. Die kunstmest wordt aangeboden aan de winnaar. Het Polderdak krijgt nu 150 kilo mest van Waternet en het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht voor hun groene initiatief.

Plasactie SAIL kind