Ouders voor Ouders Gemert-Bakel


Ouders voor Ouders Gemert-Bakel
27 augustus 2015
Het initiatief Ouders voor Ouders ondersteunt mensen met een kind dat een lichamelijke, verstandelijke en/of gedragsmatige beperking heeft.

Als ouder van zo'n kind zit je misschien vol vragen. De groep Ouders voor ouders bestaat uit ervaringsdeskundigen die je graag voorzien van tips en adviezen.

Heb je als ouder een vraag over de hulp voor je kind? Of kom je er alleen even niet uit? Bel dan met de opvoed- of dorpsondersteuner in jouw buurt. Die brengt je in persoonlijk contact met Ouders voor Ouders. Behalve het delen van ervaringen of tips en adviezen kunnen zij ook helpen om samen
goede activiteiten, hulp en zorg te organiseren.

Activiteiten
Ouders voor ouders heeft, bijvoorbeeld, het initiatief genomen om in Gemert ontspannings- en ontmoetingsactiviteiten op te zetten, die passen bij kinderen en gezinnen met een bijzondere hulpbehoefte. Deze groep ouders heeft ook nauw contact met het Centrum voor Jeugd en Gezin en de gemeente.
Ouders voor ouders fungeert als klankbord om te zorgen dat de behoeften en knelpunten rondom jeugdhulp in onze gemeente bekend zijn en worden opgelost.

Meer weten
Wil je deelnemen aan de groep Ouders voor Ouders? Of wil je ouders en kinderen met een bijzondere hulpbehoefte ondersteunen bij het organiseren van activiteiten? Neem dan contact op met Neeltje van Hoof, cooerdinator Centrum voor Jeugd en Gezin.