Toekomst basisonderwijs Vuren


De Lingewaalse gemeenteraad spreekt zich donderdagavond 10 september uit over de toekomst van het basisonderwijs in de kern Vuren. Dit is nodig omdat O2A5, de overkoepelende stichting voor openbaar onderwijs, de raad per brief verzoekt OBS De Vuurvlinder op te heffen.

Het leerlingenaantal verkeert al enkele jaren onder de opheffingsnorm en daar wordt de komende jaren geen kentering verwacht. De raad is in een besloten sessie in juni al bijgepraat hierover door de bestuurders van O2A5 en Logos, de stichting voor christelijk onderwijs.

Vertrouwen

Wethouder Van Bezooijen ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet: "Het is nooit leuk een school te moeten sluiten, maar tegelijkertijd is het onvermijdelijk. Gelukkig is de toekomst van de Vuurvlinder-kinderen goed gewaarborgd op Het Kompas. Respect voor wederzijdse identiteit staat zowel bij
Logos als O2A5 hoog in het vaandel."

Brede School

De opheffing van De Vuurvlinder heeft ook gevolgen voor de realisatie van een Brede School in Vuren. Hierdoor blijven nog twee toekomstige gebruikers over: CBS Het Kompas en Peuteropvang en BSO De Kinderkamer. Met hen is in goede harmonie hard gewerkt aan de verdere uitwerking van de plannen
voor de Brede School. Dit heeft geresulteerd in een haalbaarheidsstudie met een kredietaanvraag. De gemeenteraad buigt zich 10 september ook over deze kredietaanvraag.

Kans

"Een prachtige kans om het Vurense basisonderwijs toekomstbestendig te maken," aldus Van Bezooijen. "Met de komst van een Brede School staat er een gebouw dat nog jarenlang mee kan en waar kinderen hun gehele jeugd in een veilige omgeving hun onderwijs kunnen genieten."