Bijeenkomst Verbeteren zorg voor het biologische kalf


[IMG]

Bijeenkomst Verbeteren zorg voor het biologische kalf

Biologische melkveehouders zijn van harte uitgenodigd voor de bijeenkomst `Verbeteren zorg voor het biologische kalf' bij biologische kalvermesterij Eco Fields te Wekerom op 28 september a.s. Tijdens de bijeenkomst zullen we in discussie gaan over de vraag wat veehouders op hun bedrijf kunnen
doen om de zorg voor kalveren te verbeteren en hoe de sector overtollige (stier)kalveren biologisch kan afmesten en vermarkten. Bart Boon (eigenaar van Eco Fields), John Arink (bio melkveehouder) en Heleen Klinkert (Bionext) verzorgen presentaties die de discussies met de zaal zullen inleiden.
Deze bijeenkomst is een initiatief van de werkgroep Zorg voor het Kalf.

Opgeven graag uiterlijk 23 september via dit formulier.

Datum: 28 september 2015
Aanvang: 13.30 uur
Plaats: Eco Fields, Matendijk 1, 6733 JD, Wekerom

PROGRAMMA

13.00 Inloop
13.30 Welkom en inleiding
13.40 Verbeteren van de zorg voor het kalf op het biologisch melkveebedrijf
Wat is er mogelijk op het biologisch melkveebedrijf om het welzijn en de zorg voor kalveren te verbeteren? Presentatie door Heleen Klinkert (Bionext) en discussie met de zaal.
14.45 Biologisch afmesten en afzetten van overtollige kalveren
Bart Boon en John Arink presenteren hun visie en werkwijze rond het afmesten en afzetten biologische kalveren. Bart is eigenaar van biologische kalvermesterij Eco Fields en John is biologisch melkveehouder, die zelf zijn overtollige kalveren biologisch afmest en vermarkt. In aansluiting hierop
discussie met de zaal: Hoe voorkomen we dat kalveren van biologische bedrijven terechtkomen in de gangbare kalvermesterij?
16.00 Afsluiting

Contactpersoon: Heleen Klinkert, projectleider Bionext, 030-2339973, klinkert@bionext.nl