Waarnemend burgemeester gemeente Velsen benoemd


27 augustus 2015 - Nieuwsartikel

De commissaris van de Koning, Johan Remkes, heeft in overleg met de fractievoorzitters van de gemeente Velsen besloten mevrouw drs A. (Amy) E. Koopmanschap te benoemen tot waarnemend burgemeester van Velsen.

De huidige burgemeester, de heer F.M. Weerwind is per 9 september 2015 benoemd tot burgemeester van Almere. Daardoor is met ingang van deze datum een vacature ontstaan.

Het is beleid om een waarnemend burgemeester te benoemen in gemeenten waar het op voorhand vaststaat dat de burgemeesterloze periode langer dan drie maanden gaat duren. Door het vertrek van de heer F.M. Weerwind zal er langer dan 3 maanden een burgemeesterloze periode ontstaan. De
benoemingsprocedure van de nieuwe burgemeester zal worden gestart en duurt minstens zes maanden.

Amy Koopmanschap was van 2003 tot 2015 burgemeester van Diemen. Zij was van 1997 tot 2003 burgemeester van Zoeterwoude. Tussen 1990 en 1997 was zij eerst stadsdeelvoorzitter en daarna stadsdeelwethouder van de Amsterdamse deelgemeente De Pijp. Zij is 63 jaar en lid van GroenLinks.

De nieuwe waarnemend burgemeester zal per 9 september 2015 in functie treden.





------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tweet
Deel