Update OLON MediaHub

De realisatie van de OLON MediaHub is een feit. De eerste 25 lokale omroepen worden de komende dagen door Ericsson aangesloten op de OLON MediaHub. Op dit moment loopt alles volgens planning en zullen deze omroepen nog voor 1 september aangesloten zijn op de OLON MediaHub. Een deel van deze omroepen worden dan aangesloten via hun huidige verbinding met Ziggo. Meer informatie over deze aansluitmogelijkheid lees je hieronder.

Bij alle pakketaanbieders is de doorgifte inmiddels gegarandeerd. Hoewel KPN altijd (bij alle vormen van aanlevering) een implementatietijd van tot 4 maanden hanteert, hebben we de toezegging dat omroepen die reeds bekend zijn bij KPN binnen een maand en zonder onderbreking via de OLON MediaHub op KPN aangesloten worden.

Nogmaals: iedere omroep zal altijd moeten betalen voor contributie van zijn signalen aan alle verschillende operators. Door de bundeling op een plek kan dat tegen de meest voordelige voorwaarden: Alleen via de OLON MediaHub hebben we samen de juridische mogelijkheden om doorgifte bij alle pakketaanbieders tegelijk af te dwingen, met de hoogste kwaliteit en het breedste bereik. Bovendien hebben we laten zien dat we die kosten zelfs geheel vanuit het collectief kunnen en willen financieren. Wij maken ons er hard voor dat de hele contributie- en distributieketen ook in 2017 en verder voor lokale publieke omroepen kosteloos is. Dat kan echter alleen als collectief, dus sluit je (gratis) aan: samen staan we sterk!

Veel gestelde vragen

De afgelopen weken zijn er veel vragen binnengekomen over de exacte mogelijkheden, diensten en contractvoorwaarden voor aansluiting op de OLON MediaHub. We hebben deze vragen en antwoorden verwerkt in een FAQ op de website van de OLON. Kijk voor meer informatie over de OLON MediaHub dus ook even naar deze FAQ's. Daarnaast is er ook algemene informatie over de OLON MediaHub te vinden op de website van de OLON, evenals informatie over de verschillende mogelijkheden en leveranciers om je signaal aan te leveren naar de OLON MediaHub

Aansluitcontract

Door de vakantieperiode zijn veel omroepen nog niet in staat geweest om de aansluiting op de OLON MediaHub in het bestuur van de omroep te bespreken. Voor aansluiting op de OLON MediaHub kan je via de website van de OLON het aansluitcontract opvragen. In het contract vind je ook nadere informatie over de diensten van de OLON MediaHub en technische specificaties voor aanlevering. Eveneens is daarin aangegeven welke informatie moet worden ingevuld en aangeleverd om aangesloten te worden op de OLON MediaHub. Ericsson zal de omroepen groepsgewijs aansluiten. Het eerstvolgende aansluitmoment zal in oktober plaatsvinden. Indien je voor 1 september 2015 het ingevulde en ondertekende contract retour stuurt, is je lokale omroep nog in oktober 2015 aangesloten op de OLON MediaHub! Een volgend aansluitmoment zal in december of januari plaatsvinden.

Voor vragen over de OLON MediaHub en/of het aansluitcontract kun je uiteraard contact opnemen met het OLON-bureau.

Aansluiten OLON MediaHub via Ziggo verbinding

Zoals al eerder aangegeven en ook op de website van de OLON staat vermeld, is het voor lokale omroepen die reeds een digitale verbinding hebben naar het Ziggo-netwerk mogelijk om hun digitale signaal (zonder meerkosten voor de omroep) door te laten leveren naar de OLON MediaHub. Ook is het mogelijk om het digitale signaal van je omroep via een andere aanleverroute via de OLON MediaHub aan Ziggo aan te leveren. De OLON heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met Ziggo. Bovenstaande geldt voor het nieuwe Ziggo, dus zowel voor alle voormalige Ziggo omroepen als voormalige UPC omroepen. Indien een omroep hiervan gebruik wenst te maken dan kan dit in het aansluitcontract voor de OLON MediaHub worden aangegeven.