Shanghai Ranking: Social Sciences UvA opnieuw beste van Nederland

Shanghai Ranking: Social Sciences UvA opnieuw beste van Nederland

UvA wederom gestegen in wereldwijde ranglijst

27 augustus 2015

Social Sciences van de Universiteit van Amsterdam klimt dit jaar opnieuw in de field ranking van de Academic Ranking of World Universities (ARWU), ook bekend als Shanghai Ranking, van plaats 39 naar 37 wereldwijd.

Daarmee zijn de sociale wetenschappen van de UvA wederom beoordeeld als beste van de Nederlandse universiteiten en van de niet-Angelsaksische landen. Overall staat de UvA, net als voorgaande jaren in de groep 101-150 van de wereldwijde top-500 van ARWU.

Wereldwijd succesvol

De Social Sciences van de UvA gooien ook in andere toonaangevende rankings hoge ogen. In de ranglijsten naar wetenschapsgebied van de Times Higher Education World University Rankings gaat het om plaats 36. In de QS Ranking by Faculty staat Social Sciences and Management van de UvA 42ste. In de Leiden Ranking ten slotte, staat de UvA met Social Sciences and Humanities op plaats 54 (beste Nederlandse universiteit op dit vakgebied).

Over ARWU

De lijst van de in totaal 500 beste universiteiten ter wereld wordt jaarlijks gepubliceerd door de Shanghai Jiao Tong Universiteit en wordt daarom ook wel Shanghai-ranking genoemd. De ARWU-ranglijst is samengesteld op basis van het aantal Nobelprijzen, Fields Medals van stafleden en alumni, het aantal citaties, en het aantal artikelen dat is gepubliceerd in de wetenschappelijke tijdschriften Nature en Science.

Shanghai Ranking 2015

Gepubliceerd door Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen