Start onderhoud bosgebied Nimmerdor


26 augustus 2015Volgende week start de gemeente met het uitvoeren van het beheerplan voor Nimmerdor. Doel hiervan is om Nimmerdor ook in de toekomst een prachtig bosgebied te laten zijn. Om dit te bereiken moeten er de komende jaren ingrijpende maatregelen worden genomen. Dit eerste deel van
het werk duurt ongeveer vier weken.
Amerikaanse eik

Amerikaanse vogelkersWaarom?

De Amerikaanse eik en de Amerikaanse vogelkers zijn volop aanwezig in het gebied. Ander groen komt hierdoor in de verdrukking. Beide boomsoorten hebben de eigenschap dat ze woekeren. Door de bomen terug te dringen ontstaat meer ruimte voor andere bomen en planten. Zo ontstaat een aantrekkelijk
en divers bos.

Hoe gaan we te werk?

De jonge exemplaren van de Amerikaanse vogelkers en de jonge Amerikaanse eik verwijderen we. Ook zagen we de uitgelopen `stobben' (boomstronken) af. Na discussie in de Ronde van 8 september wordt bepaald hoe de nabehandeling van de stobben gaat plaatsvinden.

Informatieavond

De gemeente organiseert in september een informatieavond over de uitvoering van het beheerplan Nimmerdor. Meer hierover leest u tegen die tijd in Stadsberichten of op dezewebsite.

Meer weten? Kijk op www.amersfoort.nl/nimmerdor of bel met 14033. Via de website kunt u een abonnement nemen op de digitale nieuwsbrief over Nimmerdor.

kaart werkzaamheden





Facebook Twitter LinkedIn NuJij Email