Einde actie taxusinzameling - volgend jaar weer


De actie 'Vergroot de Hoop - verklein de kanker' is verlengd tot 14 september. Met de landelijke actie werd vanaf 15 juni jong taxussnoeisel ingezameld bij verschillende ophaalpunten in Nederland. De gemeentewerf in Kaag en Braassem was een daarvan. Aan alle inwoners en tuinders in Kaag en
Braassem die hun snoeisel doneerden: Hartelijk dank daarvoor! De actie wordt jaarlijks herhaald, dus volgend jaar is in de zomermaanden weer een inzameling.

Taxussnoeisel wordt in geld uitgekeerd

Elke kubieke meter taxussnoeisel is goed voor een chemotherapie. De stichting Vergroot de Hoop doneert per kubieke meter die is ingezameld een bedrag uit aan de gemeente. Dat bedrag wordt vervolgens weer gedoneerd aan een goed doel dat zich inzet voor kankerbestrijding. De gevulde bakken bij
de gemeentewerf zijn tussentijds steeds opgehaald door de stichting. Het totaal aantal ingezamelde kubieke meters en daarmee het bedrag dat we ontvangen voor het goede doel, wordt bekend gemaakt met een officiele chequeoverhandiging door de stichting. De datum daarvan wordt nog bekend gemaakt.

Denk mee over donatie aan goed doel

We hebben al een aantal ideeen voor besteding van de cheque: KWF, KiKa en Stichting Droomdag uit onze eigen gemeente. Denkt u mee over welke het moet worden of heeft u een andere goede (lokale) tip? Via onderstaande knop kunt u stemmen of invullen welk doel het volgens u moet worden.

Breng uw stem uit