Veel vertraging door wegwerkzaamheden


29 augustus 2015, 12:40

De weekendfiles als gevolg van werkzaamheden zijn weer helemaal terug. In de vakantieperiode leverden weekend-wegafsluitingen nauwelijks files op, maar nu de vakanties er voor bijna iedereen opzitten is dat een heel ander verhaal.

Er wordt het hele weekend gewerkt aan de A1, A4, A7 en A29. Deze wegen zijn gedeeltelijk of helemaal afgesloten. Op de A1 richting Amersfoort levert dat bij knooppunt Hoevelaken 10 kilometer file op. De vertraging op de A7 tussen Zaanstad en Hoorn is nog groter. Bij Avenhorn kan het verkeer
alleen over de vluchtstrook. Daardoor staat er 4 kilometer file met ruim driekwartier vertraging. Verkeer richting Hoorn kan beter vanaf Purmerend-Noord via provinciale wegen (N244 en N247) omrijden.

A29 en ongelukken

Ook op de A29 is file ontstaan. Daar is de weg tussen Rotterdam en Bergen op Zoom het hele weekend dicht tussen de knooppunten Hellegatsplein. Dat zorgt nu voor 3 kilometer file. De A4 bij Delft en de A50 bij Veghel en knooppunt Paalgraven zijn ook dicht, maar dit levert nog geen file op. De
files door werkzaamheden komen nog bovenop de files door ongelukken. Hierdoor moesten de A1 (Deventer), A2 (Wessem) en de A58 (Yerseke) enige tijd worden afgesloten. Dit leidde tot forse hinder.

Foto: (c) VID