DI-RECT viert 15 jarig jubileum met uniek concert in Haagse Westbroekpark

-PERSBERICHT-

15 JAAR DI-RECT:

DI-RECT viert 15 jarig jubileum met uniek concert in Haagse Westbroekpark

Den Haag, 30 april 2015

De Haagse band DI-RECT viert op zaterdag 29 augustus haar 15 jarig jubileum in het Westbroekpark van Den Haag met een uniek concert: 15 JAAR DI-RECT. Sinds de oprichting van de band in 2000 scoorde DI-RECT maar liefst 25 hits. Tijdens het jubileumconcert zullen dan ook de onvergetelijke hits ‘Just the way I do’, ‘This is who we are’ en ‘Times are changing’ zeker aan bod komen. Tijdens het concert spelen muzikale vrienden van de band mee. Voormalig voorzanger Tim Akkerman, Barry Hay (Golden Earring), Waylon, gitarist Dennis van Leeuwen (Kane), Miss Montreal en concertpianist Wibi Soerjadi (waarmee DI-RECT de hit ‘Blind for you’ maakte) en vele andere artiesten geven unieke gastoptredens. Vanaf 17 augustus is in aanloop naar dit jubileumconcert op NPO3, AVROTROS, dagelijks prime time in TV programma ‘Hotel DI-RECT’ te zien hoe DI-RECT zich voorbereidt op het jubileum. Voor meer informatie en ticketverkoop: www.di-rect.com

“Het is echt te gek om ons 15 jarig jubileum samen met zo veel muzikale vrienden te vieren in het mooiste park van Den Haag. Dit wordt voor ons en voor de bezoekers een dag om nooit te vergeten” aldus Bas van Wageningen.

Er zijn op 29 augustus vanaf 16:00 uur diverse area’s in het Westbroekpark, waar verschillende live acts en DJ’s zullen optreden. Er is een half-pipe waar op geskate kan worden, er is een wijnbar en een grote BBQ. 15 JAAR DI-RECT is daarmee meer dan alleen een concert. Het is een uniek feest waarbij van alles te zien, horen, proeven en beleven is.

Hotel DI-RECT

Vanaf 17 augustus is op NPO3, AVROTROS dagelijks prime time te zien hoe DI-RECT zich voorbereidt op het jubileum. Het TV-programma ‘Hotel DI-RECT’ geeft een unieke kijk in het leven van de mannen van DI-RECT, de voorbereidingen van het concert en de mooie gesprekken met hun gasten.

Tickets voor dit unieke DI-RECT jubileum zijn vanaf donderdag 30 april te koop via www.di-rect.com en Primera winkels. Ticketprijs: € 27,50 (exclusief servicekosten)

Datum: Zaterdag 29 augustus 2015

Programma:

16:00- 21:00 diverse optredens

21:00- 23:00 DI-RECT

Locatie: Westbroekpark Kapelweg, Den Haag

Tickets www.di-rect.com €27,50 (excl. servicekosten)

Over DI-RECT

Begonnen met een vliegende start en hits als ‘Just the Way I do’ en ‘Inside my Head’ was DI-RECT al snel niet meer weg te denken uit het Nederlandse muzikale landschap.

De tien jaar die daarop volgden waren een ‘rollercoaster ride’. Met 4 albums, diverse top 10 hits, talloze awards en vooral meer dan 1000 live shows in binnen en buitenland, heeft DI-RECT laten zien dat ‘they’re here to stay’. Zelfs toen in 2009 toenmalig zanger Tim Akkerman besloot de band te verlaten, kozen de overgebleven bandleden, Spike van Zoest, Jamie Westland en Bas van Wageningen, ervoor om in plaats van de handdoek in de ring te gooien, er juist tegenaan te gaan.

Samen met BNN ging DI-RECT opzoek naar een nieuwe zanger, in de televisie reeks ‘Wie is DI-RECT?’. Tijdens dit avontuur gunde de band het publiek een kijkje in de keuken en sloegen zij de handen ineen met zanger Marcel Veenendaal en toetsenist Vince van Reeken. Met deze frisse energie ging DI-RECT duidelijk een nieuwe fase in. De eerste single in nieuwe samenstelling, ‘Times are Changing’, werd de eerste nummer 1 hit die de band ooit scoorde. Deze droomstart luide een heel nieuw tijdperk in.

Inmiddels zijn Vince en Marcel niet meer weg te denken uit DI-RECT en timmert de band alweer meer dan 5 jaar aan de weg in dit nieuwe collectief. 2015 is een jubileumjaar waarin DI-RECT regelmatig van zich zal laten horen om dit groots te vieren. Voor meer informatie: www.di-rect.com