Kunst en ambachten tijdens Open Monumentendag


12 september is het Open Monumentendag. Landelijk openen duizenden monumenten hun deuren voor het publiek. Ook in Harlingen is van 11.00 tot 16.00 uur van alles te zien en te beleven.

Kunst en Ambacht

In aansluiting op het thema `Kunst en Ambacht' laten diverse Harlinger ambachtslieden u graag hun beroep en bedrijf zien. Op de Grote Bredeplaats vindt een ambachtsmarkt plaats, waar onder andere een nettenboeter, een mandenmaker en een pottenbakker laten zien wat ze kunnen.

Monumenten

Natuurlijk kunt u ook terecht in een aantal van de mooiste monumenten van de stad. Ontdek zelf hoe kunstenaars en ambachtslieden door de eeuwen heen hun best deden Harlingen zo mooi mogelijk te maken. Gevelversieringen, mozaiekvloeren en houtsnijwerk - Harlingen heeft het allemaal in
overvloed.
In verschillende panden valt bovendien nog iets extra's te zien - geniet van orgelspel in de sint Michaelkerk, laat u informeren over de grootscheepse restauratie van het stadhuis of ontdek in de schuilkerk hoe Harlinger Bont gemaakt wordt.

Gidsen

Voor een overzicht van alle panden en activiteiten kunt u vanaf 5 september een gratis boekje halen bij de VVV op de Grote Bredeplaats. Het boekje bevat bovendien een puzzeltje, waarmee u kans maakt op een ambachtelijk gemaakte prijs. Gaat u liever met een gids op pad? Om 11.00, 13.30 en 14.30
uur starten gratis rondwandelingen vanaf de VVV.