Nationale Open Access-website is vernieuwd


3 september 2015

De nationale website over Open Access is volledig vernieuwd. De website heeft een modern jasje gekregen en is interactiever gemaakt.

Open Acces logo: een open hangslot

Openaccess.nl geeft zowel in het Nederlands als in het Engels informatie over belangrijke Open Access-ontwikkelingen in Nederland. Daarnaast geeft de site actuele algemene informatie over dit voor de (internationale) wetenschap belangrijke thema. NWO is voorstander van volledige Open Access.
`Voor modern wetenschapsbeleid is de overgang naar volledige Open Access een must en onstuitbaar, ` zegt NWO-voorzitter Jos Engelen op de website.

De belangrijkste veranderingen op een rij:

* Alle informatie wordt zowel in het Nederlands als Engels aangeboden.
* De inrichting van de site is nu doelgroepgericht, waardoor u gemakkelijker bij de juiste informatie komt.
* U kunt eenvoudig contact opnemen met de redactie als u een vraag of opmerking heeft. Op werkdagen krijgt u snel antwoord.
* De mogelijkheid om gemakkelijk informatie te delen via de sociale media is uitgebreid en wordt prominent op de nieuwe site aangeboden.
* De site is responsive; de website is nu ook op een klein scherm, zoals dat van de smartphone, goed te gebruiken.
* Onder `In Nederland' - `Stand van zaken', vindt u een overzicht van alle belangrijke recente Open Access-ontwikkelingen.

De nationale Open Access-website is een initiatief van NWO, TU Delft, UKB, VSNU en SURF.

Meer informatie

* OpenAccess.nl
* Open Science

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bron: NWO