Drie boeken genomineerd voor Het Gouden Kookboek 2015

Drie boeken genomineerd voor Het Gouden Kookboek 2015

03-09-2015

De mijne is de beste van Filip Jans en Jurger & Sven Campens (uitgeverij Manteau), De nomadische keuken van Rainarai van Laurent Med Khellout (Fontaine Uitgevers) en Liever lokaal van Annette van Ruitenberg, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn (Fontaine Uitgevers) zijn genomineerd voor Het Gouden Kookboek 2015, de prijs voor het `beste kookboek van de Lage Landen'. Ze zijn gekozen uit 56 oorspronkelijk Nederlandstalige kookboeken, die zijn verschenen tussen 1 augustus 2014 en 31 juli 2015. Het Gouden Kookboek wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt en dit gebeurt aan het begin van de Kookboekenweek, die wordt gehouden van maandag 26 oktober t/m zondag 1 november.

De vakjury van Het Gouden Kookboek bestaat uit Jonah Freud (De Kookboekhandel, Amsterdam), Roos Schlikker (journaliste, auteur en kookboekenliefhebster) en Just Enschede (directeur Stichting De Best Verzorgde Boeken). De jury bereidt de komende weken een aantal recepten uit de genomineerde kookboeken, om de boeken naast zaken als vormgeving, ook te toetsen op bruikbaarheid.

De populariteit van kookboeken heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. In de media neemt de aandacht voor koken toe, mensen worden alsmaar bewuster van gezond en eerlijk eten en er verschijnen steeds meer en mooiere kookboeken. Tussen dit grote aanbod aan kookboeken zitten zeer goeie boeken van `eigen bodem'. Met Het Gouden Kookboek wordt nadrukkelijk het beste kookboek van Nederland en Vlaanderen bekroont.

Kijk voor meer informatie op www.kookboekenweek.nu