Expositie "Ik hou van Holland" door Gerrie Brust Bijmolt


in G a l e r i e 4 4 , Den Haag

Den Haag, 20150804 -- Onder de titel “Ik hou ook van Holland” presenteert Gerrie Brust Bijmolt (www.gerriebrustbijmolt.nl) in G a l e r i e 4 4 werken op papier. Deze collages – “papierschilderingen” is een andere omschrijving – zijn tot stand gekomen tijdens haar jaarlijkse verblijf aan de Noordzeekust. De Noordzee in steeds wisselende gedaante, het brede zandstrand en de duinen in Noord- en Zuid-Holland inspireren tot werk dat duidelijk afwijkt van wat zij maakt in de winters op het Spaanse eiland La Palma.

De collages worden niet naar foto gemaakt, maar worden opgebouwd vanuit speciaal daartoe verzameld en geselecteerd materiaal uit boeken en tijdschriften. Ook maakt zij gebruik van verpakkingen van levensmiddelen. Kleur, dessin en structuur van het materiaal bieden genoeg  aanknopingspunten om herinneringen aan eerder geziene landschappen op te roepen en vorm te geven.

Brust Bijmolt, van origine een tekenaar, heeft een jaar of zeven geleden een herstart gemaakt op het terrein van de beeldende kunst.  Daarbij heeft zij zich met name andere technieken eigen gemaakt.  Zoals het schilderen met papier en het beeldend werken met teksten.

Voor deze expositie werkt Gerrie Brust Bijmolt opnieuw samen met de Haagse dichteres Edith de Gilde. Tijdens de opening op 5 september (16:00 uur) zal Edith de gedichten voordragen waartoe het werk van Gerrie haar heeft geïnspireerd.

G a l e r i e  4 4

Molenstraat 44, Den Haag

E: GALERIE44@hotmail.com

Openingstijden:

woensdag 13.30-17.00 uur

zaterdag   13.00-17.00 uur

5 september tot en met 14 oktober 2015 





G a l e r i e 4 4