Hoe ervaart u de veiligheid en leefbaarheid in uw buurt?


Heeft u de veiligheidsmonitor al ingevuld?

Mogelijk heeft u per post een uitnodiging van I&O Research ontvangen om de vragenlijst van de veiligheidsmonitor in te vullen. Dit is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen, risicobeleving en het optreden van gemeente en politie bij u in de buurt. Door uw mening te
geven, kunt u bijdragen aan de leerbaarheid en veiligheid in uw buurt.

Uitkomst van het onderzoek

De gemeente gebruikt de uitkomsten van dit onderzoek bij het vormgeven en evalueren van haar veiligheidsbeleid. Voor de betrouwbaarheid van het onderzoek is het van belang dat zoveel mogelijk burgers die benaderd worden, meedoen aan het onderzoek.

Deelname aan het onderzoek

Dit onderzoek wordt op gemeentelijk en op landelijk niveau uitgevoerd. Het gemeentelijk onderzoek is half augustus gestart. Deelname aan het onderzoek kan via internet of schriftelijk. In 2015 doen landelijk 112 gemeenten mee aan het onderzoek. De resultaten worden in maart 2016 verwacht.

Doe mee!

Voor meer informatie over de Veiligheidsmonitor kunt u contact opnemen met de heer M. Bouter, medewerker Openbare Orde en Veiligheid van de gemeente Zederik. U kunt ook kijken op www.veiligheidsmonitor.nl.