Inbrekers rijden door rood en lopen tegen de lamp


Inbrekers rijden door rood en lopen tegen de lamp

Laatste update:
05-09-2015 | 11:14

Harderwijk - Twee mannen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag 5 september tegen de lamp gelopen toen ze door rood reden. Een agent zag de twee in hun auto aan de Verkeersweg in Harderwijk het rode licht negeren, en besloot het duo aan te houden.

In de auto lagen zichtbaar verschillende spullen, waaronder een laptop en tablet. De mannen hadden een onsamenhangend verhaal bij de spullen, en konden niet inloggen op de apparatuur. Omdat ze bekend waren bij de politie in verband met eerdere inbraken, werd besloten om de auto te doorzoeken.

Er werd bestek van een hotel aangetroffen en frisdranken van een snackbar. Ook werd een portemonnee met pasjes gevonden. Het vermoeden rees dat het duo op inbrekerspad in Vierhouten was geweest.

Agenten gingen kijken bij een huis in het dorp waar de portemonnee vandaan kwam. De bewoners wisten te vertellen dat er net was ingebroken. Het bestek bleek bij het hotel van het terras te zijn gestolen en ook bij de snackbar waren onbekenden naar binnen gegaan.

Het duo is aan gehouden, een man van 25 jaar uit de gemeente Medemblik en een 31-jarige Harderwijker. De politie doet verder onderzoek naar hen.

2015435014