Geke van der Sloot viert haar 35-jarig jubileum

Geke van der Sloot viert haar 35-jarig jubileum.

Urk, september 2015.

Géke van der Sloot viert zaterdag 5 september aanstaande haar 35-jarig jubileum als zangeres en leidster van Geke`s Tiental, de eerste Urker zangschool. Geke heeft in de afgelopen 35 jaar, naast haar eigen zang, honderden kinderen leren zingen middels haar eigen methodiek. Op 5 september wordt haar jubileum gevierd in de Ichthuskerk, Richel 2 te Urk om 19.45 uur.

Medewerkers deze avond zijn:

Operazanger- Tenor André Post (oud-Urker) uit Duitsland.

Op de vleugel wordt André Post begeleid door Jaco Mulder.

De samenzang wordt op het orgel begeleid door Marijke Loosman.

Kunstbond CNV voorzitter dhr. Leen la Riviére uit Rotterdam zal spreken, namens het Comité van Aanbeveling van de Stichting Zangschool Geke`s Tiental.

Vanaf 5 september 1980 gaat zangeres Geke gedurende zes avonden per week op vrijwillige basis zangles geven voor met name de Urker jeugd. Kinderen waaronder zowel zwak- als hoogbegaafden, leren zingen middels haar methodiek: “Kinderen leren zingen zoals je hen ook rekenen, lezen en schrijven kan leren”, aldus Geke. Geke haar missie is : Eerherstel voor het zangonderwijs! De zangschool heeft de ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling), maar zij ontvangt verder geen enkele vorm van overheidssubsidie.

Honderden kinderen heeft Geke in die 35 jaar leren zingen. Enkele hoogtepunten uit deze periode zijn: Gouden CD in 1996, een Platina CD in 2005, een koninklijke onderscheiding in 2005. Een oorkonde van de Kunstenbond 1993 en Oorkonde van de Oranje strik 2013. Met Geke`s Tiental, voortkomend vanuit haar zangschool, heeft ze al honderden concerten mogen geven en dertien CD`s gemaakt. Geke heeft in de afgelopen 35 jaar zo`n 10.000 lessen weggegeven.

Geke heeft met Geke`s Tiental een ‘eigen’ muzikaal gezicht. Naast liederen gemaakt door Geke, worden er cultuurliederen, buitenlandse liederen en tevens een uitgebreid klassiek repertoire ten gehore gebracht.

5 september worden er door Geke en Geke`s Tiental vredesliederen gezongen in Nederlands, Engels en Hebreeuws om aandacht te vragen voor het telkens oplaaiend antisemitisme . Geke`s Tiental is verheugd over de samenwerking deze avond met de tenor André Post, eerder zong Geke`s Tiental al een aantal keren met de bariton Marco Bakker en de Argentijnse tenor Javier Rodriquez.

We vinden het fijn u te verwelkomen in de mooie, nieuwe Ichthuskerk aan de Richel 2 te Urk. De aanvang van het concert is om 19:45 uur en de kerk opent vanaf 19:00 uur haar deuren. Na afloop van het jubileumconcert is er een receptie in de bijzaal de Ichthushof. Toegangskaarten zijn af te halen bij Boekhandel Koster, aan de Handelskade 2 te Urk.