Frisse wind en wereldberoemd repertoire in Haags Theater

Persbericht

Den Haag, 3 september 2015

Frisse wind en wereldberoemd repertoire in Haags Theater

Eerste act in het heropende Zuiderparktheater

Een nieuwe generatie Haagse theatertalenten treedt 5 september voor het voetlicht. Het onlangs heropende Zuiderparktheater wordt op zijn kop gezet met daverende musicalacts, onder de titel: ‘Musicals in the park’.

Den Haag is met het Circustheater musicalstad bij uitstek. Naast het grootste podium van Nederland, herbergt de stad ook organisaties die dagelijks de talentontwikkeling van musicalartiesten op zich nemen: de NME foundation, de Dutch Academy of Performing Arts en Harlekijn - Talent Scouting & Theatrical Productions. Zij hebben met het Zuiderparktheater de handen ineen geslagen om de unieke kwaliteit van deze jonge talenten aan het publiek te presenteren.

Muzikaalleider van ‘Musicals in the Park’, Ivo van Leeuwen, vertelt: "Eén van onze oud-studenten April Darby kreeg, net als onze huidige studenten dat krijgen, de kans stage te lopen in een voorstelling van Harlekijn. Direct na het afronden van haar opleiding werd zij gecast voor 'Sister Act'. Ze werd understudy voor de hoofdrol Deloris en stond uiteindelijk in het Circustheater voor uitverkochte zalen. Tijdens ‘Musicals in the Park’ staat het podium vol met talenten in wie deze belofte eveneens schuilgaat. De unieke kans voor het publiek om kennis te maken met de sterren van de toekomst.’’ Meer informatie over de voorstelling is te vinden op: www.nme-foundation.nl.