Drie automobilisten kijken te diep in het glaasje


Drie automobilisten kijken te diep in het glaasje

Laatste update:
06-09-2015 | 09:48

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk West

Putte, Bergen op Zoom - De politie betrapte drie automobilisten op het rijden onder invloed. Dat gebeurde tijdens een alcoholcontrole, die werd gehouden in de nacht van zaterdag 5 september op zondag 6 september 2015.

Tegen drie overtreders is proces-verbaal opgemaakt:



- een 36-jarige man uit Bergen op Zoom. Uitslag ademanalyse 345 ug/l .



- een 66 jarige man uit Kapelle ( Belgie). Uitslag ademanalyse 245 ug/l.



- een 31 jarige man uit Krabbendijke. Uitslag ademanalyse 495 ug/l.



Alcoholcursus

Deze laatste automobilist betrof een recidivist. Het was voor de tweede keer binnen een periode van 5 jaar dat hij met een slok op achter het stuur werd aangetroffen. Hij kan rekenen op een hogere straf. Daarnaast is de man nu bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen aangemeld voor een
Educatieve Maatregel (=EMA). De EMA is een verplichte cursus over de risico's van alcoholgebruik in het verkeer. Het doel van deze cursus is herhaling van alcoholgebruik in het verkeer te voorkomen. Zo'n cursus is niet vrijblijvend: bij weigering wordt het rijbewijs ongeldig verklaard.

Geen rijbewijs

Verder kreeg tijdens de alcoholcontrole een 20-jarige inwoner uit Bergen op Zoom een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs op een bromfiets.



Misdrijf

Het rijden onder invloed is een misdrijf! Om redenen van verkeersveiligheid houdt de politie alcoholcontroles. Jaarlijks komen ongeveer 200 verkeersdeelnemers om door alcoholgebruik en ongeveer 80 door drugsgebruik. Iemand die aan het verkeer deelneemt is strafbaar bij een alcoholgehalte
vanaf 220 ug/l. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd. Voor beginnende bestuurders gelden strengere regels met betrekking tot het rijden onder invloed.