Subsidie voor Helpende Hand in de wijk


Subsidie voor Helpende Hand in de wijk

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om aan Parlan Jeugd & Opvoedhulp een subsidie te verlenen van EUR 60.000 voor het uitvoeren van trajecten `Helpende Hand in de wijk' voor de periode 1 september tot en met 31 december 2015.

Helpende Hand is gericht op gezinnen met kinderen bij wie sprake is van ernstige en complexe problematiek en die zorg mijdend zijn. De hulpverlening moet zwaardere en duurdere zorg voorkomen door inzet van een professional die ouders leert vanuit hun eigen kracht en met behulp van hun sociale
netwerk om te gaan met opvoedproblemen en daar waar dat noodzakelijk is gebruik te maken van het aanwezige jeugdhulpaanbod.

Wethouder Odd Wagner: "We merkten dat deze laagdrempelige vorm van hulpverlening nog ontbrak in ons totale aanbod, waardoor zorgmijdende gezinnen hulpverlening slecht bereiken. Dat was geen goede zaak, dus dat lossen we nu op. Helpende Hand is een belangrijke schakel in de keten van
hulpverlening door korte lijnen met de andere lokale partners in de wijk. Deze partners, waaronder politie, schuldhulpverlening, het Veiligheidshuis, de Voedselbank en GGD hebben grote waardering voor deze vorm van hulpverlening."