Enquete: tolken in de zorg


10-09-2015
Enquete: tolken in de zorg
Wanneer is een professionele tolk nodig in de gezondheidszorg? Kan een partner of familielid ook als tolk optreden, of is dit niet altijd wenselijk? Het NIVEL zoekt zorgverleners die een korte enquete op internet willen invullen over tolken in de zorg.


Professionele tolken noodzakelijk voor goede zorg?
Het NIVEL doet in opdracht van de artsenfederatie KNMG onderzoek naar de inzet van tolken in de gezondheidszorg. Daarbij gaat het vooral om de vraag wanneer het absoluut noodzakelijk is een professionele tolk in te schakelen. Uw medewerking is hiervoor van groot belang. Wij zijn erg benieuwd
naar uw visie en ervaringen met anderstalige patienten of clienten.

Enquete
Werkt u als arts, psycholoog, verloskundige of verpleegkundige in de GGZ, huisartsenzorg, jeugdgezondheidszorg, ziekenhuiszorg of verloskundige zorg? Vul dan nu de enquete in: klik hier of ga naar de website www.nivel.nl/tolken. Het invullen kost maximaal 10 minuten (19 vragen).
U kunt ook meedoen als u nog nooit gebruik heeft gemaakt van een professionele tolk of tolkdienst.

Deelname
U kunt de enquete tot het einde van dit jaar (2015) invullen. Het NIVEL zorgt ervoor dat uw informatie zorgvuldig en anoniem wordt verwerkt. Medio 2016 worden de resultaten van dit onderzoek bekend gemaakt via www.nivel.nl.

Vragen?
Wilt u meer weten over het onderzoek? Neem dan contact op met de onderzoekers: Chantal Zuizewind (c [dot] zuizewind [at] nivel [dot] nl) of Charlotte Veenvliet (c [dot] veenvliet [at] nivel [dot] nl).

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking!