Lever uw input bij de voorbereiding bestemmingsplan Buitengebied 2016!


Lever uw input bij de voorbereiding bestemmingsplan Buitengebied 2016!
10 september 2015
Burgemeester en wethouders van Gemert-Bakel maken bekend dat een nieuw bestemmingsplan voor het buitengebied in voorbereiding is. Om het nieuwe bestemmingsplan zo actueel mogelijk te maken, nodigen we u uit om een bijdrage te leveren!

Welk gebied?

Het nieuwe bestemmingsplan voorziet het gehele buitengebied. De zeven kernen vallen hier buiten. Het uitgangspunt is het huidige bestemmingsplan "Gemert-Bakel Buitengebied 2010". Dit bestemmingsplan kunt u raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Waarom?
In verband met de snelle beleidsontwikkelingen van de afgelopen jaren voor het landelijk gebied, is veel sneller dan verwacht een herziening van het bestemmingsplan buitengebied nodig. Dit houdt hoofdzakelijk verband met de Verordening Ruimte 2014 van de provincie Noord-Brabant. Het
bestemmingsplan dient te voldoen aan de regelgeving uit deze verordening, waardoor een herziening onvermijdelijk is. Maar ook bijvoorbeeld het VAB-beleid (Vrijkomende Agrarische Bedrijven) en andere nieuwe beleidsaspecten komen in aanmerking om verwerkt te worden in het nieuwe bestemmingsplan.
Ook is er behoefte aan een update en actualisatie van het bestemmingsplan. Het is niet de intentie om met het nieuwe bestemmingsplan, nieuw beleid voor het buitengebied te formuleren, er wordt uitgegaan van de bestaande kaders.

Uw bijdrage!

Om het nieuwe bestemmingsplan buitengebied zo actueel mogelijk te maken, kunt u een bijdrage leveren! Klopt de bestemming op uw eigendom niet? Zijn de grenzen van de bestemming op uw eigendom onjuist? Zijn vergunningen niet verwerkt in het bestemmingsplan? Meld dit dan tijdig aan ons! Als u
voor 1 november 2015 uw verzoek om wijziging gemotiveerd bij ons kenbaar maakt via gemeente@gemert-bakel.nl kunnen wij het waar nodig verwerken in het nieuwe bestemmingsplan.

Kennisgeving
Over dit voornemen worden op dit moment geen stukken ter inzage gelegd en er wordt geen gelegenheid geboden om over dit voornemen een zienswijze naar voren te brengen. Ook wordt geen onafhankelijke instantie gevraagd om advies over dit voornemen uit te brengen. Te zijner tijd kan op het
ontwerpbestemmingsplan worden gereageerd.

Informatie
Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag, dan kunt u contact opnemen met Carry van den Biggelaar via gemeente@gemert-bakel.nl of (0492) 378 500. Wilt u het huidige bestemmingsplan inzien of heeft u hierover een vraag, dan kunt u ook een afspraak maken via www.gemert-bakel.nl.