Open dag van Brandweer Zaanstreek-Waterland


10 september 2015

De brandweerpost van Purmerend en Beemster organiseren op zaterdag 12 september hun jaarlijkse open dag. Iedereen is tussen 10.00 en 16.00 uur welkom op het kazerneterrein aan de Gorslaan, hoek Waterlandlaan.

U kunt kijken bij diverse demonstraties die een realistisch beeld geven van de dagelijkse werkzaamheden van de brandweer. Duikers geven demonstraties in een duiktank. En u kunt zelf ervaren hoe het is om uit een woning vol met rook te vluchten.

Roadshow veilig wonen

Ook de Roadshow veilig wonen is aanwezig bij de open dag. Tijdens de Roadshow geven brandweer, politie, ambulance en andere lokale hulpverleners tips en advies op maat over veiligheid in en om het huis. Zo weet u wat u zelf kunt doen voor veiligheid en wat u kunt doen om risico's te beperken.
Als het er op aan komt staan professionele hulpverleners klaar. Maar samen voorkomen is beter!

Kinderprogramma

Voor de kleine brandweermannen en -vrouwen in spe staat een springkussen klaar. De jeugdbrandweer begeleidt spuitspelletjes. Een ritje met een brandweerauto maakt de dag compleet.

Meer dan alleen brandweer

Maar op deze dag draait 't niet alleen om de brandweer. Doordat ook andere hulpverleningsdiensten aanwezig zijn, krijgt u een compleet beeld van de veiligheidswereld. Wie komen er allemaal? Onder andere de politie, de luchtmacht, de Brandwondenstichting, Ambulance Amsterdam en Rijkswaterstaat.

Parkeren

Er is geen parkeerruimte in de directe omgeving, dus kom zoveel mogelijk lopend of op de fiets.



Bron: Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland