10 september 2015 Vrijwilligersspeld voor mevr. D. vd Craats dhr. J...


Donderdagmiddag 10 september was wethouder Vincent van Neerbos bij de repetitie van koor De Nagtegalen in het Ochtense Elim. Niet zonder reden: hij kwam twee vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Mevrouw D. van de Craats-Hommerson (78) en de heer J. de Graaf (86), beiden uit Ochten,
ontvingen de Neder-Betuwse Vrijwilligersspeld, een blijk van waardering voor hun jarenlange inzet bij het koor.

Mevrouw Van de Craats-Hommerson en de heer De Graaf van De Nagtegalen Ochten

Volgens de wethouder maakt leeftijd niet uit: "Je bent nooit te oud voor vrijwilligerswerk! Uw tomeloze inzet voor De Nagtegalen is de jus van het koor. U bent een prachtig en levendig voorbeeld voor de samenleving."

Mevrouw Van de Craats is vanaf de oprichting begin jaren `80 lid en is de enige alt. Ook beheert zij al jaren de kas en zij haalt mensen op die niet op eigen gelegenheid naar de repetities kunnen komen. De heer De Graaf (86) is ook al 33 jaar lid. Naast het leveren van zijn zangstem, zorgt
hij voor de begeleiding op het orgel, ongeacht waar het koor een uitvoering geeft. Geen verzoek is hem te veel, nooit slaat hij een repetitie, voorbereiding of uitvoering over. Ook speelt hij regelmatig bij de demente bewoners van Elim.

Als dragers van de Vrijwilligersspeld zijn mevrouw Van de Craats en de heer De Graaf automatisch genomineerd voor de Vrijwilligersprijs 2015 die tijdens de nieuwjaarsreceptie in januari 2016 wordt uitgereikt.