D66: studietoeslag voor zieke studenten


D66: studietoeslag voor zieke studenten

Studenten studietoeslag ziekte

Alle studenten die door ziekte niet kunnen werken naast hun studie moeten studietoeslag kunnen krijgen. D66-raadslid Roelant Rollingswier roept wethouder Everhardt (D66) op dit mogelijk te maken. De studietoeslag geldt nu alleen voor studenten die vanaf 2015 zijn begonnen met hun studie.





Bijbaan

Studenten met een beperking of ziekte kunnen niet zo makkelijk een bijbaantje nemen. Vaak studeren zij door hun beperking langer en hebben door hun ziekte voor hogere kosten. D66-raadslid Roelant Rollingswier: 'Ook studenten die voor 2015 met hun studie zijn begonnen, lopen tegen deze
problemen aan. Daarom wil ik dat zij ook aanspraak kunnen maken op deze studietoeslag.' Wethouder Victor Everhardt heeft laten weten dat hij gaat uitzoeken of dit mogelijk gemaakt kan worden.

Amendement op Participatiewet

In de Tweede Kamer heeft D66 zich ook hard gemaakt voor behoud van de toeslag. Bij invoering van de Participatiewet wilde het kabinet VVD-PvdA de studietoeslag geheel afschaffen. Via een amendement van Steven van Weyenberg (D66) is de toeslag als vorm van bijzondere bijstand toch in de
Participatiewet gekomen. De uitvoering van deze wet ligt bij gemeenten. De toeslag is bedoeld voor mensen met een arbeidshandicap die een extra steuntje in de rug nodig hebben, omdat zij hun studie moeilijker kunnen combineren met een bijbaan.