Guido Derks treedt in dienst bij provincie en wordt algemeen directeur IBA-Parkstad

Guido Derks treedt per 1 december in dienst bij de provincie en zal op detacheringsbasis de functie van algemeen directeur IBA gaan vervullen. Hij zal een belangrijke bijdrage gaan leveren aan het managen van complexe processen, waardoor IBA-Parkstad de zo gewenste structuurverbetering kan versnellen. Naast zijn statutair directeurschap van IBA zal Guido Derks voor de Provincie Limburg ook andere (economische) programma's gaan aansturen op directieniveau.

Gedeputeerde Ger Koopmans juicht de uitbreiding van de IBA-directie toe en typeert Guido Derks als een "inspirerend leider met een uitgelezen ervaring op het terrein van procesmanagement, stedelijke ontwikkeling en economie." Coenen - pleitbezorger van deze directie-uitbreiding - blijft als curator/directeur een stuwende kracht achter IBA Parkstad die tot en met 2020 werkt aan een structuurverbetering van de regio Parkstad.

De sollicitatieprocedure en selectie van de nieuwe algemeen directeur van IBA Parkstad is in gezamenlijk overleg met de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) tot stand gekomen. Met de komst van Guido Derks beoogt de AVA een kwalitatieve impuls te geven aan het prestigieuze IBA-Parkstad programma. Jo Coenen toont zich uitermate verguld met deze versterking van de slagkracht van IBA op directieniveau. Coenen: ,,Met de komst van Guido Derks wordt er in het management van de uit te voeren projecten een behoorlijke stap voorwaarts gezet."

Guido Derks (39) studeerde Planologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Later heeft hij in Den Haag en Singapore de Master opleiding Public Management gevolgd. Vanaf 2011 is Guido Derks als lid van de directie toegetreden tot de gemeente Maastricht alwaar hij succesvol actief is op het snijvlak van gebiedsontwikkeling, planologie, economie en cultuur. Zo zette hij zich onder andere in voor de ontwikkeling van Wyck, de Tapijnkazerne, de Maastricht Health Campus/MECC en het Belvedere/Sphinx-programma.